Project Description

A ballagási csokroknál az egyedi megoldások mellett érdemes a praktikusságot is figyelembe venni. Hosszított csokrokat könnyen a kezére tud fektetni a ballagó, és így nagyobb biztonságban tud több csokrot is vinni magával. A virágkötő számára nagyobb kihívást és több munkát jelent, ezért talán kevésbé elterjedt még a táska virág. Ez is egy praktikus megoldás és egyedivé teheted a ballagó kedvenc színével, anyagával. Szerintem érdemes ezt is kipróbálni.

 

A középiskolás, májusi ballagásoknál nagyon népszerű egzotikus virág a heliconia (rákolló virág) és a strelizia (papagályvirág)

Általános iskolás, júniusi ballagásnál a díszhagyma is elérhető, ami kitűnően alkalmas a hosszú csokrokba és a lila szín kedvelői biztosan imádni fogják.

Középiskolás és általános iskolás ballagásra egyaránt szép megoldás az orchidea, rózsa, liziantusz. Ezek egész évben elérhetők, és nagyon kedvelt virágok. Rendezzük csokorba, vagy táskába, biztosan tetszeni fog a ballagónak.

A ballagási csokorba népszerű még a liliom, én azonban nem szoktam ajánlani. Az egyik oka, hogy ha a portok a virágban marad, akkor a virágpor befoghatja az ünnepi ruhát. A másik ok pedig a nagyon karakteres illata, amitől sokan rosszul is lehetnek.

Amilyen virágokat én még szívesen ajánlok ballagásra az a kála, flamingó, curcuma virág. Kiegészítésnek kedves és szép megoldás a szerencsehozó bambusz.

A virág ajándékokat egyedivé teheted személyre szabott üzenettel szalagokon.