Szabóné Takács Zita
Szabóné Takács Zita

Üdvözöllek a Virágalkotóra oldalán!

Munkám során tréningeket, képzéseket tartottam, szabadidőmben pedig virágkötészettel foglalkoztam. A kettőből együtt született meg a Virágalkotóra gondolata. A közös alkotás során nagyon sok mindent megtanulhat az ember önmagáról is és természetesen fel is töltődik, mindezt nagyon szép, nőies dolgok keretében teszi meg. Nevezhetném akár hobby virágkötő tanfolyamnak is, de úgy gondolom, hogy ez több annál.

Hogy miért?

Gyakorlott trénerként a legtöbb tanfolyamon tapasztaltam, hogy bár nagyon jók szakmailag az „oktatók”, de sajnos nehezen tudják átadni a tudásukat. Többször éreztem azt, hogy feszült a hangulat, kérdezek valamit, de inkább megcsinálták helyettem, mint elmagyarázták. A foglalkozás végén fogalmam sem volt arról, hogy kikkel voltam együtt – továbbra is idegenek maradtunk, pedig sok szimpatikus arc volt a teremben. És ez csak néhány bennem kavargó érzés, ami miatt a legtöbbször felemás érzelmekkel jöttem el egy adott tanfolyamról.

2017-es évben indultam az Év Anyavállalata versenyen a szakmai zsűri alapján a 2. helyezést értem el.  A pontozás 3 szempont szerint zajlott: a vállalkozás egyedisége, marketing tevékenysége és küldetése.

Mi az a Virágalkotóra?

A VirágAlkotÓra célja, hogy egy közösen eltöltött pár óra keretében kellemes hangulatban elkészíts valamit magadnak, vagy akár valakinek ajándékba. Az alkotás, ahogy a nevében is benne van, valami új dolognak a létrehozása. Úgy gondolom, hogy nőként ez mindenkiben ősi ösztönként benne van, különben észérvekkel nem biztos, hogy meg lehetne magyarázni a szülést miért is vállaljuk A foglalkozás után az elkészült mű biztosan a saját ízlésedet fogja tükrözni. És ami a kézzel fogható alkotáson felül a Tiéd az a kellemes hangulat és egy kis feltöltődés, kiszakadás a hétköznapi életből.

Több alkalommal volt szerencsém, barátoknak szervezni közös virágos kreatív alkotást és szerényen azt is mondhatom, hogy több embernek felcsigáztam már az érdeklődését is.

Küldetésem, hogy minél több nőt inspiráljak az alkotásra, és az önmegvalósításra. Én a virágkötészetben találtam meg azt a kreatív tevékenységet…

  • ami kikapcsol és egyben feltölt
  • ahol hasznos és szép dolgokat tudok alkotni
  • amivel ki tudom mutatni a szeretetemet, hiszen az ajándékozás a szeretetnyelvem
  • aminek során jobban megismerhetem önmagamat is.

És mindez még jobb, ha többen együtt alkothatunk, hiszen ezáltal új embereket ismerhetünk meg és mások által még többet tanulhatunk magunkról és egymásról.

Közös alkotásban rejlő lehetőségek

Ha számodra idegen emberekkel vagy együtt, ez egyben egy lehetőség is, hogy megismerkedj velük, de nincs semmi kényszer, hiszen alapvetően nem azért találkoztatok. Ha zárkózottabb típus vagy, akkor akár végig csendben is lehetsz és csak alkotsz, és hallgatod a többieket.
Az előkészület nehezebb, mint elsőre tűnik. Ha egyedül készülsz, akkor ki kell találnod pontosan, mit szeretnél készíteni, mikre van szükséged és mindent neked kell beszerezned is. Nem beszélve arról, hogy utána az összes kelléket kipakolni, elpakolni, takarítani…. Sokkal több időt vesz igénybe, mint maga az alkotás. Gyakran előfordul, hogy elfárad az ember az előkészületben és a végén megveszi inkább a kész terméket a boltban.
Az alkotás akkor jó, ha minél több kellékből lehet válogatni. Ezek a kellékek külön-külön viszont nagyon sokba kerülnek és a boltban még valószínű nem is tudod eldönteni mikre is van pontosan szükséged. Nem beszélve arról, hogy sokkal többet veszel általában, mint amit felhasználsz.
A közös tanfolyami alkotás során szerintem az a legjobb, hogy folyamatosan kapsz visszajelzést, segítséget az alkotással kapcsolatban. Ez szerintem olyan érzés, mint egy ruha vásárlás – felpróbálod, tetszik, de már alig várod, hogy valaki azt mondja ez jó döntés volt, mert nagyon csinos vagy
Ha egyedül otthon kezdesz neki az alkotásnak, biztosan jól érzed magad és remélhetőleg kikapcsol. Az viszont biztos, hogy ettől többet nem fogsz kapni tőle. Egy közösségben eltöltött időnek mindig meg van az újdonság ereje. Új emberekkel ismerkedhetsz meg, valami új hasznos ötletet hallasz, hiszen egymástól tudunk a legtöbbet tanulni.

Nézz körül munkáim között, a szép virágok biztosan kellemes hangulattal töltenek majd el.

2017-11-16T06:07:31+00:00

Adventi készülődés

Időnként a saját otthonomban is megrendezünk AlkotÓrát, amikor sok minden rejtett kincs is előkerül. A mostani karácsonyi készülődés keretében több alapot az Alkotók hoztak, így nagyon egyedi formák is teret kaptak az adventi koszorúknál. Érdemes

2017-10-07T14:07:09+00:00

Újpesti gyereknap – Kézműves foglalkozás

Újpesti gyereknapon több, mint 370 díszt készített a lelkes közönség. Kellemes hangulat és rengeteg egyedi alkotás volt jellemző. Több különböző alap és rengeteg kellék közül választhattak az alkotni vágyok. Lakásunk díszítésére készíthettek koszorú alapra

2017-10-05T07:38:56+00:00

Őszi dekoráció készítés- 2017

Az őszi AlkotÓra során őszi ajtódíszt, illetve őszi asztaldíszt készíthettek a résztvevők. A kézműves, virágkötészeti foglalkozás keretében rengeteg alapanyag közül választhatnak az alkotni vágyók. Az évszaknak megfelelő színeket és kiegészítőket válogatom össze minden esetben