Amikor valaki meglátogat téged az első benyomása az üzletedről, otthonodról a bejárati ajtód lesz. Biztosan Te is sok első dologra emlékszel pl.  az első autó, az első nevetése gyerekednek, vagy első megtett lépései

Az üzletedről, lakásodról kialakított első benyomás különösen fontos lehet, ha Te értékesítéssel foglalkozol. Nekem már több olyan bolt is volt, ahova azért nem mentem be, mert kívülről nem volt szimpatikus. Ezen az első benyomáson szerintem könnyebb változtatni, mint a rólunk kialakított első benyomásról.

 1. Figyelj arra, hogy mindig rend és tisztaság legyen a bejáratod előtt
 2. Tegyél ki üdvözlő üzenetet
  Külföldön ezzel sokkal gyakrabban találkoztam, mint itthon. Valószínű ennek köszönhető az is, hogy itthon többségében angol felirattal lehet ilyet vásárolni. Elkészítheted Te magad is, elég hozzá egy rajztábla és akkor akár kedved szerint változtathatod rajta az üdvözlő üzenetet. A táblát egy kis szárazvirággal, szalaggal kidíszítve máris egyedi üdvözlő táblád lesz.
 1. Legyen lábtörlő, amit tisztán tartasz
  Esős időben különösen hasznos a lábtörlő, és a hasznos lehet szép is. Ha nagyon egyedit szeretnél, akkor akár személyre szabott üzenettel is elkészítetheted ezt. Használhatod a lábtörlőt az üdvözlésre is.
 1. Az ajtódat díszítsd az évszaknak, hangulatnak megfelelő ajtódísszel
  Karácsonykor egyre több ajtón találkozom már ajtódísszel, de miért ne lehetne ez az ajtónk állandó dísze. Természetesen mindig az évszaknak, hangulatnak megfelelően. Ajtódíszt vásárolhatsz virágboltban, néha hobbi boltban is, de akár Te magad is elkészítheted.

Ha üzleted van, ez az ajtódísz tükrözheti a boltod profilját. Én biztosan szívesen mennék egy olyan szépségszalonba, ahol az ajtón

 1. Ha rácsos az ajtód, akkor az ajtódíszt inkább a rácsra tedd
 2. Helyezz el virágot az ajtód mellett és figyelj rá, hogy mindig szép legyen
 3. Világítsd meg a bejáratodat
 4. Tedd ki a házszámot, jól látható helyre
  A házszámot is kidíszítheted kicsit, egy apró szalaggal, egy kis pillangóval, katicabogárral, levéllel. Akár ezt is tudod változtatni.

Milyen érdekes, hogy a legtöbb lakás dekoráció karácsonyhoz kapcsolódik. Milyen jó érzés karácsonykor végig sétálni az utcákon és néha csak abban gyönyörködünk, hogy kinek milyen szép az otthona. Miért ne lehetne ez az év többi hónapjában is?