Diszkont élelmiszerüzletek vágott virágai nagyon olcsók, többségében szépek is, de egy csokor sokkal mutatósabb. Használd ki az olcsó árakat és tedd hozzá a saját munkádat – az eredmény egyedi csokor 🙂

A diszkont élelmiszerüzletek szinte nagykereskedelmi áron adják a vágott virágokat, amiért persze sok virágbolt haragszik rájuk. A céljuk ezzel, hogy bevonzzák a vásárlókat és ha már ott vagy biztosan sok minden mást is fogsz vásárolni.

Mit kapsz a diszkont virágáron?

  • Szép virág és néhány takarólevél

Mire van még szükséged?

  • Olyan virágok, vagy zöldek amik kitöltik a csokrot
  • szalag
  • csomagoló anyag – papír, vagy bármilyen mutatós anyag

Hogyan lesz a virágból csokor?

A virágcsokrok szépségét az adja, hogy több különböző növényt használsz fel. Nagyon figyelni kell arra is, hogy ne legyen túl sok. Általában 3-4 féle virágot, zöldet érdemes használni. A színek harmóniája különösen fontos. Ha nem vagy biztos abban, hogy a különböző színek harmonizálnak-e egymással, akkor használj egy színnek a különböző árnyalatait.

A csokor kötésnél az a fontos még, hogy legyenek úgynevezett takaró zöldek – ezeket a csokor aljára helyezed. Ezt a legtöbbször a diszkontüzletekben is mellé teszik a virághoz. Ami viszont biztosan nem szerepel benne, azok a kitöltő szerepet betöltő virágok, vagy vágott zöldek.
Hétköznapi nyelven ezt úgy fogalmaznám meg, hogy a takaró zöldek laposak, a kitöltő növényeknek meg nem 🙂
Azt ajánlom, hogy nézz körbe a kertedben, vagy a szobai cserepes növényeid között és biztosan látni fogok mire is gondolok.
Válassz néhány kitöltő növényt és jöhet a csokor rendezés.

A csokorba rendezésnél arra figyelj, hogy a vágott virágot kövesse mindig néhány kitöltő növény és így haladj szépen körbe. Én a csokorba hosszú szárú zöldet is helyeztem. – a leggyakoribb ilyen növény a macifű, de bármilyen bokros fűféle lehet, vagy akár olyan növény, aminek hosszú vékony levele van. Ha nagyon vékony fűfélét választasz, akkor akár gyöngyöt is fűzhetsz rá, úgy még elegánsabb lesz.

A legvégén helyezd el a takaró zöldeket a virág alatt és kösd össze szalaggal. Tovább fokozhatod, ha a takaró zöldek alá még valami szép papírt, vagy akár organzát teszel.

Gyakorlat teszi a mestert, ha elsőre nem vagy elégedett kezd újra.

Az biztos, hogy az eredménnyel nagy örömet szerzel az ajándékozottnak, hiszen Te készítetted!