Változatos színvilágának köszönhetően méltán kapta a dália a jó ízlés szimbólumát. Készítsünk ebből a szép nyári virágból egyszerűen, gyorsan asztaldíszt.

Hozzávalók

 • Vizes tűzőhab
 • Sniccer
 • Metszőolló
 • Dália
 • Vágott zöld növény – tuja, páfrány, babérmeggy
 • Csomagoló anyag – organza, szalag, vagy bármi ami otthon van
 • Ragasztópisztoly

Ha már dolgoztál vizes tűzőhabbal, akkor valószínű a kép alapján, már rá is jöttél az elkészítésre 🙂 Ha a tűzőhab még ismeretlen számodra, itt olvashatsz gyakorlati tippeket.

Elkészítés

 1. Tűzőhab előkészítése
  Én tartóval együtt vásároltam a tűzőhabot, így már csak be kellett áztatnom a tűzőhabot. Ha Te kockában vásároltad (ez a gyakoribb), akkor válassz hozzá egy megfelelő tárolót és a tűzőhabot vágd méretre sniccerrel. A tároláshoz választhatsz egyszerű műanyag dobozt (vajas, joghurtos, tejfölös), vagy üveg edényt is. A műanyag dobozt, tartót érdemes becsomagolni.
 2. Tartó edény dekorálása
  Én a saját műanyag tartómat organza anyaggal dekoráltam, amit ragasztópisztollyal rögzítettem és a végén szalaggal díszítettem ki. Természetesen itt a dekorálást nyugodtan igazítsd a meglévő eszközeidhez.
 3. Vágott zöld növények elhelyezése
  Először mindig a legalsó takaró zöldeket szoktam elhelyezni a tartóban és ezt követik a többi kitöltő zöld növények.
 4. Dália elhelyezése
  A dáliák hatalmas viráguknak köszönhetően kiválóan kitöltik a helyet és így nagyon jól takarják a tűzőhabot. Válaszd ki a színben hozzád legközelebb álló virágokat, vágd őket a megfelelő hosszra és tűzd be őket.
 5. Összkép ellenőrzése
  Nézd meg, hogy mindenhol eltakartad-e a tűzőhabot, ha nem ott korrigálj zöld vágott növényekkel.

Az elkészítés nagyjából 20 percet vesz igénybe és egy nagyon mutatós asztaldíszt kapsz ezért a pár percért cserébe.

A tűzőhabot néha lespriccelheted kis vízzel, de ha nem teszed akkor is 1 hétig friss szép díszed lesz. (természetesen ha friss virágot használtál)

Remélem elégedett vagy a munkáddal. Ha bármi kérdésed van, keress bizalommal.