Az egyik kedvenc virágkötészeti alapanyagom a tűzőhab – gyakran a gyártó cég nevével oázisnak emlegetik. Ismerd meg Te is szeretni fogod.

A tűzőhab egy kiváló kellék, ha valamilyen tartós és jól szállítható díszt szeretnél készíteni. Kiválóan használható esküvői asztaldíszekhez, adventi koszorúkhoz, karácsonyi lakásdekorációkhoz, vagy akár kegyeleti díszekhez is.

Felhasználás alapján 2 fajta tűzőhabot különböztetünk meg:

  • Száraz virágokhoz – szürke, fehér színű
  • Vágott virágokhoz – zöld színű

Formájuk alapján már rengeteg fajtát meg lehet találni a kereskedésekben, de tetszés szerint Te is bármilyen formát el tudsz készíteni a tűzőhabokból. A legnagyobb cég, aki ezeket forgalmazza és gyártja az oasis cég. Érdemes a tégla formájú tűzőhabot beszerezni és sciccerrel kedved szerint formázhatod.

Néhány tipp a tűzőhab használatához:

  • Vizes tűzőhab nedvesítése során mindig hagyj elég időt, hogy alaposan megszívja magát vízzel! Használj kellően nagy edényt sok vízzel az áztatáshoz.

    Soha ne nyomd be a víz alá, hagyd hogy elmerüljön és mindenhol sötét zöldre váltson a színe.

  • Formázáshoz éles sniccert használj. Ha van egy formád, amit szeretnél elérni nyugodtan használj hozzá üveg, műanyag formákat pl. egy körhöz poharat
  • A vizes tűzőhab vizes állapotban kicsit összébb esik, sőt nyugodtan nyomkodd meg, hogy a felesleges víz kijöjjön. Ebből adódóan érdemes vizes állapotban formázni.
  • Kb. 1-2 cm mélyen nyomd bele a virágokat a tűzőhabba. A vágott virágok esetében ferdén vágd vissza a szárát, hogy jobban meg tudja magát szívni a virág vízzel.

Remélem hamarosan Te is kipróbálod ezt a hasznos kelléket és egy szép dísszel lepsz meg valakit.