A ragasztópisztoly, a leghatékonyabb, legszuperebb ragasztó, amivel eddig találkoztam. Ha még nem találkoztál vele, itt az ideje megismerkednetek, viszont előtt érdemes néhány dolgot megtudnod róla.

 1. Nyomd bátran a “stukkert”
  Ne bizonytalankodj a “stukker” megnyomásánál, határozott, erős mozdulattal nyomd a ragasztandó felületnél.
 2. Nem kell túlzásokba esni
  Elég vékonyan kicsi felületre kinyomni a ragasztót. Mivel nagyon hatékony és szét is folyik, így nem kell túlzásokba esni 🙂
 3. Meleg ragasztó – vigyázat forró
  A ragasztópisztoly fém része, a pisztoly felső része és a ragasztó egyaránt nagyon forró! Vigyázz, hogy ne érj hozzá ezekhez, mert egy kellemetlen vízhólyag fogja díszíteni az ujjadat. Nyugodtan használj kisebb botot, hogy a ragasztandó díszt a kívánt felületre rányomd.
 4. Nagyon gyorsan szárad
  Nincs idő hezitálni, ha kinyomtad a ragasztót, akkor gyorsan a kívánt felületre kell határozottan rányomni az alapanyagot.
 5. Korrekció
  Ha valahova oda nyomtad a ragasztót, de nem voltál elég gyors, akkor a pisztoly fém végével még fel tudod olvasztani a ragasztót. Azért nem ajánlott túl sokat használni, mert a fém felületet utána le kell takarítani.
 6. Vékony szálat hagy maga után
  A ragasztó vékony cérna szerű szálat hagy/húz maga után. Ez száradás után könnyen gyorsan eltávolítható.
 7. Vigyázat olvaszt
  Olyan felületeket tudsz vele ragasztani, amik nem olvadnak meg hő hatására. Mivel meleg a ragasztó, így könnyen megolvaszt bármit. Pl. hungarocell ragasztásánál, ha túl sokat használsz, vagy rányomod a pisztoly fém végét, akkor meg fogja olvasztani.
 8. Hol tudom beszerezni?
  Bármelyik barkácsboltban/áruházban beszerezhető és minőségben nincs nagy különbség köztük – szerintem nem érdemes 3ezer forintnál drágábbat vásárolni.
 9. Melyiket válasszam?
  Vékony és vastag ragasztópisztoly van, ami a ragasztóbetét szélességében mutatkozik meg. A vékonnyal kisebb mennyiségben jön a ragasztó, így ha nagyon apró dolgokat szeretnél ragasztani akkor lehet érdemes ezt választani. Az én javaslatom viszont az, hogy inkább a vastagat válaszd. Tapasztalatom szerint nincsen nagy különbség a kettő között ragasztási felületben, viszont a vékony pisztolyba sokkal nehezebb később ragasztót vásárolni.

Ahogy a legutóbbi rendezvényen láttam, már 8-10 évesek is nagyon ügyesen tudják használni ezt az eszközt. Ha néha alkotsz ezt-azt, minél előbb szerezd meg, szerintem nélkülözhetetlen eszköz 🙂

Ragasztópisztoly választék