Az esküvő szervezés során rengeteg dologra kell figyelni és természetesen mindenből a legjobbat szeretnéd. A leggyakoribb az, hogy nincsen még tapasztalatunk az esküvő szervezésében, így a legjobb igyekezetünk ellenére is elkövetünk hibákat.

7 Tipp, amire szerintem érdemes figyelni – hidd el nekem nem ez lesz az első esküvői dekorációm 😉

Elveszel a részletekben

Fontos, hogy először próbáld meg elképzelni, hogy milyen összképet, milyen hangulatot szeretnél az esküvődön. Határozz meg egy színt, vagy egy motívumot, stílust, történetet, ami az egész dekorációban megjelenik.

Ha mindent külön-külön találsz ki, akkor elképzelhető, hogy amikor minden a helyére kerül kicsit rendezetlennek fog tűnni a kialakítás.

Minden áron egy adott virághoz ragaszkodsz

Elképzelhető, hogy van egy kedvenc virágod, amit mindenképpen szeretnél az esküvői dekorációdban, de légy egy kicsit rugalmas. Nem biztos, hogy adott évszakban az a virág beszerezhető. – Ezzel kapcsolatban nézd meg az összefoglalómat itt.

A virág kiválasztása után, mindenképpen kérd ki a virágkötő véleményét és légy nyitott a változtatásra.

Anyagi keretet alulértékeled

Az esküvő virágokkal kapcsolatban az a tévhit járja, hogy azért drága mert lenyúlás az egész. Lehet, hogy ilyen is előfordul a nem ez az általános. Miért tűnik drágábbnak az esküvői dekoráció? A dekoráció akkor a legszebb, minél több virágot használnak fel benne és természetesen ez az árakban is megmutatkozik. Amitől a virágcsokor sokkal elegánsabb lesz, mint egy hétköznapi csokor az, hogy rengeteg apró kiegészítőt tartalmaz.
Érdemes a virágkötővel előre megbeszélni az anyagi keretet amit erre szánsz és ez alapján eldönteni, hogy milyen díszeket kérsz a nagy napra.

Csak egy színt szeretnél

Nagyon fontos, hogy a színek összhangban legyenek, de ne ragaszkodj egy adott színhez. Nagyon jól néz ki, ha egy színnek több árnyalat is megjelenik a díszekben, de jó ha van mellette legalább még egy szín. Sokkal jobban kiemeli pl. a lila liziantusz szépségét, ha mellette van egy kis fehér is. Kell, hogy legyen kontraszt, ami mellett érvényesülni tud.

Túl nagy csokor, vagy magas asztaldísz

Előfordul, hogy a dekorációnál túlzásba esünk és azt gondoljuk, hogy minél nagyobb annál szebb. Legyünk egy kicsit gyakorlatiasabbak. Gondolj bele, hogy egy túl nagy asztaldísz miatt nem fér el, majd a vacsora. Egy magas asztaldísz kitakarja az egymással szemben ülőket. Vagy a túl nagy csokortól nem látszik a gyönyörű ruhád a fotón.

Elfeledkezel a gyerekekről

Minden esküvőn vannak gyerekek, ha más nem felnőtt bőrébe bújt gyerekek 🙂 Láttam már olyan esküvőt, ahol az asztalon elhelyezett dekor kövek az este folyamán a dobálózás eszközei lettek és nem csak a földön, hanem a gyerekek szájában is előfordultak. Sajnos sok kellemetlen pillanatot tud okozni egy ilyen apróság.

Az illatokról megfeledkezel

A virágok kiválasztásánál az illatokra is érdemes oda figyelned. Kerüld az erős illatú virágot az asztaldísznél. Lehet, hogy imádod a liliomot, de sokan rosszul vannak az illatától és elnyomja a finom sültek illatát is. Lehet, hogy a vőlegény sem örülne neki, ha a kitűzője ilyen erős illatot árasztana és tőle nem érezné a menyasszony kellemes illatát.

Ha már van valami ötleted, vagy éppen semmi nincs és segítségre van szükséged keress bizalommal.

Hasznos tudnivalók a dekorációkhoz

Ha kíváncsi vagy, nagyságrendileg a Te esküvői dekorációra vonatkozó elképzelésed mennyibe kerülne – kérj ingyenes árajánlatot.

Esküvői árajánlat kérés

Korábbi esküvőim képekben