Ha már kiválasztottad álmaid menyasszonyi ruháját érdemes ezt is megbeszélned a virágkötővel és ez alapján közösen válasszátok ki a ruhához illő csokor formáját.

A legelterjedtebb csokor forma a kör alakú csokor, de nem biztos, hogy a Te ruhádhoz, egyéniségedhez is ez illik a legjobban.

Körcsokor

A leggyakoribb menyasszonyi csokor forma a körcsokor. Az elkészítés szempontjából ennek is két fajtája van.
Az első csokor egy formába kerül elkészítésre, aminek az előnye a menyasszony szempontjából hogy sokkal könnyebb csokrot lehet készíteni. Rengeteg gyönyörű virág kerülhet a csokorba és nem kell vázáról sem gondoskodnod, mert a virágok vízellátás is megoldott. Kecses kicsi és könnyű körcsokroket lehet így készíteni.

Hosszított csokor

Ez a csokor nagyon előnyös, ha magas vagy és kecses hosszított fazonja van a ruhádnak. A körcsokorhoz hasonló a formája, csak a virág szárak hosszan meg vannak hagyva, vagy meghosszabbításra kerülnek egyéb kiegészítőkkel.

Táska csokor

Nagyon praktikus, mert a szertartás közben könnyen le tudod tenni bárhova.

A táska anyaga illeszkedhet a ruhádhoz, vagy lehet teljesen természetes is. Ez a csokor típus szülő köszöntő csokornak is ideális lehet.

Gömb csokor

Ez a csokor rengeteg gyönyörű virágot rejt magában és ami az előnye még, hogy itt is megoldott a virág vízellátása.
Ami esetleg a szertartás során nehézséget jelenthet, hogy ezt nem tudod letenni, valakinek oda kell adnod miközben aláírsz a szertartásnál.
A lakodalom során meg kell találni számára azt a méltó helyet, ahol plusz dekorációként szolgálhat.

 Leomló csokor

Ideális választás lehet ez a csokor forma, ha hosszú uszályos ruhád van. Formában kiválóan alkalmazkodik ehhez ez a csokor. A fotókon biztosan nagyon jól fog kinézni ez a csokor. Egyszerűen nem tudod rosszul tartani 🙂

Remélem sikerült segítenem egy kicsit átlátni a menyasszonyi csokrok világát. Természetesen egyeztess a virágkötővel, hogy megtaláljátok közösen a számodra ideális megoldást.

Ha Pest, Gyömrő és Baja közelében tervezed az esküvődet, akkor engem is keress bizalommal.

Hasznos tudnivalók a dekorációhoz

Ha kíváncsi vagy, nagyságrendileg a Te esküvői dekorációra vonatkozó elképzelésed mennyibe kerülne – kérj ingyenes árajánlatot.

Esküvői árajánlat kérés

Korábbi esküvőim képekben