A tavaszi virág ültetés előtt érdemes megnézned, hogy melyik virág gyerekbarát és melyik az amelyik mérgező. Rengeteg gyönyörű és kedvelt növény van, ami ártalmas lehet a gyerekekre, állatokra a kertben, mert megeszik azok leveleit, terméseit. A teljesség igénye nélkül az általam választott 7 virág, amit ne ültess gyerekbarát kertbe.

Gyöngyvirág

Kellemes édes illatú tavaszi csodaszép virág. Fák és bokrok alatt, világos árnyékban gyönyörű látványt nyújt. A növény minden része erősen mérgező. Egy pohár víz, melyben néhány szál gyöngyvirág ázott, már halált okoz.

Sisakvirág

A legmérgezőbb kerti növények közé tartozik. Kerüljük a bőrkontaktust, csak kesztyűvel nyúljunk hozzá. Júlia szerelme Rómeó is sisakvirággal mérgezte meg magát. A középkorban a rókákat és a farkasokat ezzel pusztították el: a csalétket sisakvirág nedvével itatták át.

Leander

Rendkívül mérgező, leveléből már 10 dkg elegendő egy szarvasmarha megölésére.

Piros gyűszűvirág

Mi erdeinkben is honos évelő vadnövény és kedvelt kerti virág, nyáron pompázik. A gyűszűvirág minden része nagyon mérgező. Az egyik leghatásosabb szívgyógyszert is ebből nyerik.

Aranyeső

Minden része mérgező, de különösen a magjait kell kerülni. Azok lenyelése halált okoz.

Rododendron

A rododendron az egyik legszebb virágú cserje, amely már évezredekkel ezelőtt is előkelő helyet foglalt el a japán és kínai császári udvarokban.  Levele és a virága is mérgező.

Keleti hunyor

Bőrünkkel érintkezve bőrgyulladást okozhat. A huny ige származéka, az elnevezés arra utalhat, hogy a hunyor mérge kábító, altató hatású.