Az esküvőnk életünk egyik legmeghatározóbb eseménye és nem csak arról az egy napról szól, hanem az előkészületekről is. Tedd emlékezetessé az esküvő előtti időszakot is, tekints ezt a lelki ráhangolódásnak a  közös új életetekre.

Az esküvő rengeteg szervezéssel, feladattal jár, még akkor is, ha esküvő szervező segítségét kéred. Ő természetesen nagyon sok mindenben tud neked segíteni, de még így is marad feladat a menyasszonynak és vőlegénynek is bőven.

Hogyan szeretnél vissza gondolni az esküvő előtti készülődésre? – megosztom Veled a saját élményem.

Már egész kis korom óta imádok kézműveskedni, és készíteni valamit. Ez párosult azzal, hogy számomra fontos az ajándékozás, szeretek valami személyeset adni a másiknak. A kettőből együtt számomra egyértelmű volt, hogy minden amit adok az esküvőmön a vendégeknek azt szeretném én elkészíteni. Így történt, hogy az esküvői meghívók és a köszönet ajándékok készítését magamra vállaltam a sok feladat közül. Szerencsére a családom is támogatott ebben és így még szebb emlék lett az esküvői előkészület.

Az esküvő meghívónknál az unokatestvérem találta ki, hogy a borítékot varrjuk meg mi organzából. Segített az első darabok elkészítésénél, és utána anyával együtt varrtuk meg a maradék kb. 70 darabot 🙂 A meghívónk oldalsó részénél szalagot bújtattam, amire gyöngyöt fűztem fel a családom segítségével. Jó érzés volt átadni ezeket az egyedi meghívókat és a többség rögtön tudta, hogy ezzel igen sok időt töltöttem el.

A köszönet ajándék elkészítésénél még nagyobb feladat előtt álltam, hiszen kb. 160 fős volt az esküvőnk. Tavaszi esküvőnk volt, ami ideális időpont a virágok elültetésére. Az alap ötlet az volt, hogy virág hagymát adunk ajándékba és a szöveg: Virágozz velünk. Ehhez kellett kitalálnunk a megfelelő csomagolást. Egy pici cserépre esett a választásunk és azt csomagoltuk be a színben hozzá illő zöld organza anyaggal és szalaggal, ami már az esküvői meghívón is megjelent. És persze a kis kísérő táblát egy virág formájú lyukasztóval lyukasztottuk ki.

Egy darab elkészítése nem vesz túl sok időt igénybe, de ha ezt megszorzod 160 darabbal az már órákban mérhető. Jó volt, hogy a családi asztalnál össze ültünk többen, beszélgettünk és közben készültek szívvel-lélekkel az apró kis meglepetés ajándékok, amik szuper dekorációk is voltak az esküvői asztalon.

Ez a készülődés adta az ötletet a menyasszony naphoz 🙂

Szeretnék Neked segíteni abban, hogy az esküvői készülődés ne a rohanásról és az idegeskedésről szóljon.

Állj meg egy kicsit, alkoss Te magad az esküvődre, de fontos, hogy ez nyugodt körülmények között történjen. Abban tudok a segítségedre lenne, hogy ötletekkel, alapanyagokkal és szakmai tudásommal támogatlak, hogy mindez nyugodtan történjen és a végeredménnyel is elégedett legyél.

Menyasszony nap, ami bulinak sem utolsó 🙂 Néhány kép egy közös alkotásról

Ha kíváncsi vagy, nagyságrendileg a Te esküvői dekorációra vonatkozó elképzelésed mennyibe kerülne – kérj ingyenes árajánlatot.

Esküvői árajánlat kérés