A szobanövények is energiát adnak, kisugárzásuk van, így nem mindegy milyet teszel az adott helyiségbe. Tudod, hogy milyen virágot jó tenni a gyerekszobába?

A szobanövények kiválasztásánál sok szempontot kell figyelembe venni. Mik az adott helyiség adottságai – hőmérséklet, fény – és érdemes azt is figyelembe venni, hogy milyen energiával rendelkezik az adott növény.

Ha gyerek, vagy valamilyen állat is van a lakásban, akkor azt is meg kell nézni, hogy a virág ne legyen mérgező.

Gyerekszobába ajánlott szobanövények

Közönséges elefántláb – Beaucarnea recurvata

A szobanövénynek nagyon erős nyugtató hatása van, így hiperaktív gyerekekre jótékony hatással van. A nyugodt alvásban is segíthet a gyereknek.

A napos, világos helyeket kedveli, így mindenképpen ablak közelébe tegyük. Melegkedvelő növény, a 15-28 fokos hőmérséklet az ideális számára. A növény nagy gumójának köszönhetően a túlélő növények közé tartozik, hiszen nagy mennyiségű vizet tud itt elraktározni. A nyári meleg hónapokban 2 hetente, télen pedig havonta egyszer elég locsolni. Ha száraz a levegő a szobában, akkor permetezzük meg időnként a leveleit.

Keserűlevélke -Exacum affine

Ez a kis apró szeretetreméltó növény ideális választás a gyerekszobába és az állatok mellé is. Gondoskodik a szoba megfelelő páratartalmáról, így serkenti a tüdő és a légcső működését.
A világos, de nem napos helyet kedveli. Rendszeresen öntözzük lágy vízzel.

Forrás: Eva-Katharina Hoffman: Energiát adó szobanövények