Mindennapi feladataink során egyre gyakrabban van szükségünk arra, hogy egyszerre több, összetett feladatot oldjunk meg. Pár perces egyszerű gyakorlat, ami nálam és a kisfiamnál is működik, hogy minél több egyedi új ötletetek legyen. Használd aktívan a jobb agyféltekédet is.

Kisgyerekként nagyon sokat jártam egy templomba, amin már igen meglátszott az idő vas foga. A gyerekként hosszúnak tűnő 1 órás misék alatt gyakran vettem észre magamon azt, hogy a fal repedéseit figyelem. Minden alkalommal sikerült új alakzatokat felfedeznem a falon pl. kutyát, maradat, virágot. Az egyik kedvencem egy Manó volt és őt később le is rajzoltam otthon.
A hétvégén először elvittük a kisfiamat misére és meglepő módon egy halat vett észre a templomban. 🙂 Nagyon jót mosolyogtam rajta és utána kitaláltam, hogy ezt az általam már korábban játszott kreatív játékot folytatom vele. Kimentünk a kertbe és megkérdeztem, hogy mit lát a felhőkben. Reggel, amikor kiette a kenyér belsejét, ahelyett hogy bosszankodtam volna, megkérdeztem, hogy milyen formát evett a kenyérbe. És már habozás nélkül mondta, hogy kutyát. Jót nevettünk rajta és nagyon örültem neki, hogy egy egyszerű hétköznapi eseményből ilyen kreatív feladatot sikerült alakítani 🙂

Ha úgy érzed, hogy Te nem vagy elég kreatív és így a gyerekedben sem tudod ezt fejleszteni, alkalmazz ilyen egyszerű játékos feladatokat, ami igazából senkinek sem lesz feladat.

Ha úgy látod, hogy gyereked túl sokat tölt a virtuális világ fogságában mindenképpen törekedj arra, hogy ebből kizökkentsd. Tölts Vele minél több közös időt, miközben valamilyen jobb agyféltekés tevékenységet csináltok.

Ha azt látod, hogy Te, vagy gyereked sokkal gyakorlatiasabb vagy és ez nehezen megy, akkor válassz tudatosan alkotó foglalkozásokat. Hallgass sok zenét, képet és használd a fantáziádat.

Nyári AlkotÓra – június 10. –  ahova az egész család jöhet

  • Nyári ajtódísz
  • Kézműves foglalkozás a kicsiknek is
  • Játszópark, hogy mindenki jól szórakozzon
  • Kávé, és minden finomság

Bővebb információ