Ehhez a látványos karkötőhöz nincs szükség nagy kézügyességre és hatalmas beruházásra. A végeredmény egyedi karkötő, miközben fejleszted a kézügyességét és értékes időt töltötök együtt.

Hozzávalók

 • Spatula – jégkrémes pálca újra hasznosítása
 • KIK ragasztószalag

Amennyiben szeretnél rá megkötőt is, akkor:

 • Fúró
 • Cérna

Elkészítés

 1. Megkötőhöz szükséges lyuk elkészítése – opcionális
  Amennyiben szeretnél a karkötőhöz egy megkötőt is készíteni, úgy a spatula két végén fúrj egy-egy lyukat.
 2. Spatula meghajlítása
  A spatula meghajlításához edényre, vízre és egy üveg pohárra van szükség. A spatulát 15percig forró vízben főzd meg és utána könnyen hajlíthatóvá válik. Amikor a forró vízből kiveszed, szépen fokozatosan hajlítsd meg a spatulát. Mivel forró a spatula, így érdemes a konyharuhát is használnod. Amikor a megfelelő méretre hajlítottad, tedd bele egy pohárba, hogy a kívánt forma rögzüljön. 1 napig hagyd a pohárban és utána már biztosan megmarad a karkötő formája.
 3. Dekorálás
  A karkötő dekorálását az egyedi ragasztószalagoknak köszönhetően a legkisebbek is el tudják készíteni. Tekerd, vagy ragaszd a szalagokat a kívánt formában a karkötő formára és vágd a megfelelő méretre.
  Nagyobb gyerekek, akik már ragasztópisztolyt is használnak, tovább díszíthetik gyöngyökkel, kagylókkal a szalaggal kidíszített karkötőket.
 4. Megkötő készítés – opcionális
  Amennyiben a megkötőnek előre kifúrtad a lyukat, így nincs más dolgod, mint cérnát, vagy fonalat fűzz bele a lyukba és kösd össze vele a karkötő két végét.
[layerslider id=”23″ /]