Imádom a kerti virágokat a lakásba csempészni, vázába rendezni. Bemutatok egy egyszerű trükköt, hogyan tudod szépen vázába rendezni a kerti virágaidat anélkül, hogy csokorba kötnéd.

Biztosan Te is tapasztaltad már, hogy ha egyszerűen összekötöd a virág szárát, akkor nem érvényesül minden virág olyan szépen, mint amikor csokorba vannak kötve.A titka az, hogy a csokorba kötés során spirálba kell rendezni a virágokat, ami lehetővé teszi, hogy a virágok szellősebben vannak egymástól. Valójában nem egymáson fekszenek a virágok, mert a kötésnek köszönhetően a szárak egymást remekül megtámasztják.

A vázában mindezt úgy lehet elérni, hogy a vázában kialakítasz kis “rekeszeket” és azokban helyezed el a virágokat. Ezt az egyszerű trükköt remekül megoldhatod átlátszó ragasztószalaggal.

A ragasztószalag a víz hatására elengedhet, így arra figyelj, hogy az illeszkedésnél ne érje víz a ragasztót. Ezt követően nincs másra hátra, mint a megfelelő virágok elhelyezése. A csokrok kialakításánál használj vágott zöld növényt is, vagy ha ezt nem szeretnéd, akkor olyan virágot válasz társnak, mint a sóvirág – ami egy tömör apró fejű virág, így kitölti a teret.

Kellemes kertészkedést, alkotást a virágokkal. Legyen szebb és hangulatosabb ezektől az apró trükköktől az otthonod.