Attól szép és ünnepélyes az esküvő, minél több virág kerül a díszítésbe. A virág mennyiség természetesen függ attól, hogy mekkora az esküvő és mennyi díszt szeretnél, de az biztos, hogy rengeteg  virág kerül a dekorációba.

Egy kis esküvőn, ahol csak menyasszonyi csokor, kitűző, szülőköszöntő csokor van, ott is kb. 40 szál virág és mellette rengeteg zöld kerül felhasználásra. A virágdíszítés szempontjából egy nagy esküvő, amikor a megszokott csokrok, kitűzők és asztaldíszeken kívül még autódísz, templomdísz, és akár több csukódísz is emeli a különleges nap virágzó hangulatát. Egy ilyen esküvőnél több, mint 200 szál virág kerül a dekorációba.

Amikor ilyen sok virágot használunk az esküvői dekorációba, érdemes csoportos virágokat használni. A csoportos virág azt jelenti, hogy egy száron több apró virág is található. Ilyen virágok közé tartozik például a képen látható fátyolvirág, a csoportos mini rózsa és a liziantusz is. Ha kevés vágott virágot ismersz, nézd meg a dekorációhoz használható virágokról egy rövid videót.

Ha szeretnéd tudni milyen virágokat lehet adott évszakban beszerezni, vagy milyen dekorációk szoktak lenni az esküvőn, nézd meg:

Hasznos tudnivalók az esküvői dekorációhoz

Milyen a jó menyasszonyi csokor?

A menyasszonyi csokor az esküvő főszereplője a virágok tekintetében. A legtöbb fotón szerepelni fog és még akár emlékbe is el fogod tenni. Amikor a csokorral kapcsolatban döntést hozol jó, ha ezt szem előtt tartod 🙂

Amire jó, ha figyelsz:

  • A fehér a menyasszonyi ruha, mellé ne válassz csak fehér virágot a menyasszonyi csokorba. – valamelyik fehérebbnek fog látszani
  • A túl nagy a csokor, zavarni fog a szertartás ideje alatt
  • A csokor típusa illeszkedjen a ruhádhoz
  • Szereted-e a választott virág illatát

Ha érdekel milyen típusú menyasszonyi csokrok vannak, olvasd el korábbi bejegyzésemet.

Ha kíváncsi vagy, nagyságrendileg a Te esküvői dekorációra vonatkozó elképzelésed mennyibe kerülne – kérj ingyenes árajánlatot.

Esküvői árajánlat kérés

Korábbi esküvőim képekben