Imádom a potpurik illatát, és nagyon tetszik az összeállítás, ahogyan árulják. Tökéletes harmóniában vannak a színek, formák, már csak valahogyan, valahova rendezni kellene. Egy üvegbe kitéve is nagyon szép, de sajnos miután néhányszor levertem más megoldást kerestem.

A potpuri számára valamilyen tartós rendezett megoldást kerestem, ami mutatós is és így tökéletes ajándék is lehet. Lakásnézőbe készülünk és tudom, hogy a natur színek dominálnak, így ezt a barna natur potpuri összeállítást választottam. Az illatos száraz virágokból, növényekből egy asztaldíszt készítettem, aminek alapja egy natur színű kalapdoboz. Mivel színben ez tökéletesen illeszkedett a kompozíciómhoz, így nem festettem le, de természetesen akril festékkel percek alatt bármilyen színűre varázsolhatod.

 

Hozzávalók

  1. Sniccerrel vágd megfelelő méretre a száraz tűzőhabot
  2. Kezd el a legnagyobb elemeket felragasztani – kivéve amit a leghangsúlyosabban szeretnél kiemelni. Az én esetemben ez a virág volt.
  3. Az apró kisebb díszekkel takard el a réseket, hogy ne látszódjon a tűzőhab.
  4. Törekedj a világos és sötét növények egyensúlyára. Egymás mellett jobban érvényesülnek, egymást támogatják 😉
  5. Helyezd el a hangsúlyos, fő növényt az alkotáson.
  6. Nézd körbe, hogy mindenhol eltakartad-e a tűzőhabot.

Ha még csak most barátkozol az alkotással, akkor ez egy remek választás, hiszen nem neked kell össze válogatnod a különböző száraz növényeket kellékeket. Az elkészítés mindössze 15 perc. Csináld meg és fedezd fel, hogy az alkotás öröm 🙂